ماهی خان

بزرگترین فروشگاه ماهی و میگو جنوب

علت بوی بد ماهی چیست ؟ – دلیل طعم و بوی زننده برخی ماهی ها چیست ؟

علت بوی بد ماهی چیست ؟

علت بوی بد ماهی چیست ؟ – حتما برای شما هم پیش آمده است که برای خرید ماهی به مراکز و میادین فروش ماهی رفته باشید و از بوی بد و زننده ماهی در آنجا کلافه شده باشید .

ماهیان زنده ، تازه و سالم نه تنها بوی بدی ندارند بلکه برعکس بوی دریا می دهند . همچنین گوشت ماهیان تازه بوی ملایم و خوشایندی دارد . اما به محض آنکه ماهی می میرد بوی نامطبوعی از آن استشمام می گردد که ممکن است حتی ساعتی بر روی دست و یا آشپزخانه شما احساس گردد .

این بوی بد می تواند به دلیل توقف فعالیت های ماهی و در پی آن تغییراتی که در سلولهای آن صورت می گیرد بوجود آید . یکی از مهمترین دلایل بوی بد ماهی می تواند به خاطر فعالیت باکتری های موجود بر روی پوست ماهی باشد . باکتری ها پس از مرگ ماهی می توانند وارد سیستم گوارش آن شوند و سبب فساد و خرابی ماهی شوند .

ماهیانی که گوشت چرب و پوست و فلس هایی نازک دارند سریعتر دچار فساد می شوند .

با توجه به تحقیقات صورت گرفته بر روی ماهیان دریایی و پرورشی به این نتیجه رسیده اند که ماهیان پرورشی گاهی به دلیل شرایط نامناسب زیستگاه و آلودگی آب آنها و نوع تغذیه شان معمولا دارای بو و طعم نامناسبی هستند .

مقاله مرتبط : ” ماهی دریایی بخریم یا ماهی پرورشی ”

آیا بوی بد ماهی در ماهیان منجمد طبیعی است ؟

ماهی ها اگر به صورت کاملا بهداشتی و اصولی و با رعایت استانداردها منجمد شوند ، هرگز نباید هیچگونه طعم و یا بوی بدی داشته باشند . همچنین گوشت ماهی منجمد نباید کیفیت و ارزش غذایی خود را از دست بدهد .

چطور بفهمیم بویی که ماهی دارد ، بوی ماهی تازه است و ماهی فاسد نیست ؟

علت بوی بد ماهی چیست ؟

ماهی تازه معمولا بوی خوبی دارد و بوی گیاهان دریایی را می دهد ولی ماهی فاسد معمولا بوی ترشیدگی و گندیدگی می دهد .

با توجه به این که ماهی تازه امکان فسادش سریع است ، در زمان خرید ماهی به فلس های ماهی توجه کنید که برجسته نباشد و براحتی کنده نشوند .

معمولا برخی افراد ماهیانی که مانده هستند و زمان فساد آنها نزدیک است را در ظرفهایی از یخ قرار می دهند تا از بو گرفتگی آنها جلوگیری کنند . اگر نتوانستید از طریق بوی ماهی به سلامت آن پی ببرید بهتر است که بدن ماهی را لمس کنید . بدن ماهی تازه قابلیت ارتجاعی دارد ، در صورتی که ماهی فساد یا مانده بدنی شل دارد .

اگر در زمان خرید ماهی به بوی آن شک کردید راه دیگر برای تشخیص سلامت آن حالت آبشش های ماهی است . آبشش ماهی تازه به رنگ قرمز روشن است و حالت مرطوب دارد . در صورتی که آبشش ماهی مانده به رنگ خاکستری در آمده است .